Winkelen met kinderen

Winkelen met kinderen

Winkelen met kinderen is iets waar veel ouders tegenop zien. Natuurlijk is het soms lastig om met drukke kinderen in een stampvolle winkel te staan, maar je kunt het ook leuk maken! Lees hier verschillende tips die van winkelen met kinderen een gezellige dag uit maken.

Maak het leuk voor je kinderen

Betrek je kinderen bij het uitzoeken van de kleding, vraag ze wat zijzelf mooi vinden en laat ze ook dingen passen die ze zelf hebben uitgezocht, zo wordt winkelen al een stuk leuker voor ze!

Las regelmatig een pauze in. Vier uur achter elkaar winkelen gaat voor kinderen niet lukken, neem daarom regelmatig even de tijd om iets anders te doen, ga lekker op een bankje zitten of haal een lekker ijsje, zo stap je daarna weer met frisse moed een winkel binnen.

Shop een andere keer voor jezelf

Een veelgemaakte fout is dat moeders als ze hun kinderen mee hebben voor zichzelf kleding gaan shoppen. Dit is natuurlijk hartstikke saai voor je zoon of dochter, en bovendien duurt het vaak erg lang. Voor jezelf shoppen kun je beter een keer doen als je alleen bent.

Ga aan het einde van de dag, als de winkels sluiten en jullie met volle tassen door de straten sjokken, iets leuks doen met je kinderen. Ga bijvoorbeeld lekker uit eten bij een pannenkoekenhuis of iets anders wat kinderen lekker vinden. Zo associëren je kinderen winkelen voortaan met gezelligheid en zul je ze de volgende keer makkelijk meekrijgen!

Maak met deze tips van een dagje winkelen een leuke tijdsbesteding en geniet er samen van!

kid-eating-pancakes

Afbeeldingen: www.esquire.comwww.eeasydesserts.com  

Comments are closed.