Wastips voor kinderkleding

Wastips voor kinderkleding

Heb je kleine kinderen in huis, dan is je wasmand snel gevuld. Of het nu gaat om spuugdoekjes, rompertjes of shirtjes, er is altijd wel een vlekje te vinden. Zijn ze bijvoorbeeld lekker aan het ravotten geweest op de buiten speeltoestellen, hebben ze geknoeid tijdens de warme maaltijd, een lekkende tuitbeker of misschien gewoon in de zandbak een blubberkasteel gebouwd. Kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen zonder zich druk te hoeven maken over een vlekje. Daarom gaat deze blog over wastips. Want hoe krijgen we zo snel mogelijk die wasmand weer leeg?

Niet laten liggen
Vooral niet laten liggen is toch wel het allerbelangrijkste. Ingedroogde vlekken gaan er veel moeilijker uit dan ‘verse’ vlekken, houd daar rekening mee. Heb je helemaal niet genoeg wasgoed om de machine aan te zetten? Spoel dan de vlekken vast voor met lauw water en een druppeltje afwasmiddel. Wasgoed met veel verschillende soorten vlekken heeft baat bij een voorwasmiddel. Tijdens de hoofdwas wordt het wasgoed dan gemakkelijker in één keer schoon.

Wasverzachter
We zijn er bijna allemaal ‘fan’ van. Wasverzachter in de meest heerlijke frisse, zomerse of bloemige geuren. Het maakt je wasgoed zacht en soepel en laat het ook zo heerlijk ruiken naar schoon en fris. Wasverzachter zorgt er echter ook voor dat vlekken minder diep in de stof kunnen doordringen, en dat is in het bijzonder voor kinderkleding erg prettig. Gebruik altijd de aanbevolen dosering zodat de geur en de zachtheid van je was precies goed is.

Allergie
Niet alleen kinderen maar ook volwassenen kunnen last hebben van een gevoelige huid die snel reageert. Parfums in wasmiddelen en wasverzachters kunnen dan reacties zoals eczeem en huiduitslag veroorzaken. Heeft je kind hier snel last van, gebruik dan een wasmiddel zonder parfum. Heb je een wasmachine die weinig water gebruikt, spoel dan het wasgoed een keer extra met gewoon water voordat je het gaat centrifugeren.

Comments are closed.