Veilig shoppen voor kinderkleding

Er zijn natuurlijk talloze webwinkels waar je terecht kunt voor kinderkleding. Maar hoe weet je nu zeker of het veilig is om bij een bepaalde webwinkel te bestellen? Hieronder een aantal handige tips waar je op kunt letten.

Is de webwinkel bekend?
Als de webwinkel bekend is bij meerdere mensen, dan zegt dit natuurlijk al iets over de betrouwbaarheid van de winkel. Als je op de naam van de webwinkel zoekt in Google en je krijgt helemaal geen resultaten (alleen de webwinkel zelf), dan is dat eigenlijk raar. Er wordt altijd wel ergens iets verteld of er is iets gepubliceerd over de webwinkel. Er zijn ook veel websites waar mensen positieve of negatieve reviews (ervaringen) kunnen achterlaten. Dit geeft ook al een goed beeld of de webwinkel betrouwbaar en veilig is.

Heeft de webshop een keurmerk?
Als de webshop een keurmerk heeft, dan is dit vaak ook een indicatie dat deze betrouwbaar is. Let er wel op dat dit keurmerk uitgegeven is door een betrouwbare instantie. Het bekendste keurmerk is het Thuiswinkel Waarborg. Iedere webwinkel die dit keurmerk mag voeren, staat in de ledenlijst van Thuiswinkel Waarborg, dus je kunt voor de zekerheid checken of ze ook daadwerkelijk in de lijst staan.

Kun je veilig betalen?
Je wilt natuurlijk ook zeker zijn dat je veilig kunt betalen bij een webshop. Als een website meer opties geeft om te betalen dan per factuur of overschrijving, dan is dit eigenlijk al een teken dat de webwinkel betrouwbaarder is. Andere manieren om te betalen zijn via iDEAL (telebankieren), creditcard, PayPal of verzending onder rembours waarbij je aan de postbode betaalt. Soms kan er een toeslag in rekening worden gebracht. Het is belangrijk om te kijken om te kijken of de website een beveiligde verbinding heeft tijdens het betalen, dit kun je zien aan ‘https://’ in plaats van ‘http://’ in de url van de website.

Klantenservice
Bij een goede webshop hoort ook een klantenservice waaraan je vragen kunt stellen over producten of bestellingen. Dit kan een klantenservice per mail, telefonisch of per chat zijn. Als de website helemaal geen klantenservice heeft, is dit geen goed teken.

Liever niet online bestellen?
Wil je toch liever niet online kleding bestellen? Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om kleding in de fysieke winkel te kopen, maar er zijn ook diverse websites die een kleding catalogus toe kunnen sturen van waaruit je per post of telefonisch kunt bestellen.

Comments are closed.