Kinderkleding ruilen

Kinderkleding ruilen

De kledingkast

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het weer tijd om de kinderkleding uit te zoeken. Als je denkt dat het volgend jaar nog past, kan het op de bovenste plank. Past het niet meer, dan schuift het door naar iemand anders. Kun je er niemand blij mee maken dan zou je kunnen overwegen je kleding aan te bieden bij de kledingbeurs. Op veel plaatsen in Nederland wordt in het voor- en najaar een kinderkledingbeurs georganiseerd.

Inbrengen van kleding

Het is er altijd een drukte van jewelste. In de dagen voorafgaand aan de beurs, kun je spullen inleveren. Je krijgt voor je inbreng geld. Dit is meestal een vast bedrag, bijvoorbeeld 3 euro voor een trui, 4 euro voor een jurkje, enz. Ze kijken de spullen goed na en je moet er dan ook voor zorgen dat alles netjes, schoon en heel wordt aangeleverd.

Zelf kopen

Als de verkoop start, staan mensen vaak al in een lange rij te wachten voor de deuren open gaan. Het is daarom handig te weten wat je nodig hebt. Maak een lijstje van de spullen die je zoekt met de maten van je kinderen. De kleding ligt gesorteerd op maat. Je zult versteld staan wat je voor een klein bedrag bij elkaar kunt sprokkelen.

Opbrengst

Na de verkoop kun je de opbrengst van je eigen inbreng ophalen. Dit dekt vaak al een groot stuk van de uitgaven.

Waar zijn de beurzen?

Het is verstandig om niet in je eigen dorp naar zo’n beurs te gaan. Je loopt dan het risico dat je kind met de jas van de buurjongen loopt. Een overzicht van beurzen vind je op kinderkledingbeurs.nl

Comments are closed.