Hoe vind je de juiste schoenmaat?

Hoe vind je de juiste schoenmaat?

Je hebt een leuk paar schoentjes gezien voor je peuter of kleuter en daar sta je dan. Hij/zij weigert mee te werken en je krijgt zijn of haar voetje maar niet op de meetlat, of het voetje is nog te klein voor die gigantische meetlat. En als je nadien een schoentje aankrijgt, hoe weet je dan of het past of niet?

Heb je een leuk paar gespot en weet je de juiste maat niet? Kijk even binnenin de schoenen of je de zooltjes eruit kunt halen. Neem vervolgens het zooltje eruit en leg het plat tegen de voetzool van je kind. Meestal staan op deze schoenzooltjes lijntjes aangeduid ter hoogte van de tenen. Als de tenen het lijntje niet overschrijden, dan passen de schoenen.

Wanneer je je kindje al in een schoen hebt geholpen, hoef je die niet per se uit te trekken om te zien of er een dergelijk zooltje inzit. In dit geval kun je gewoon door middel van je vinger nakijken of de schoen groot genoeg is of niet. Hoe dan? Heel eenvoudig: schuif het voetje van je kind goed naar voren in de schoen en kijk dan of je je wijsvinger tussen de hiel en de hiel van de schoen krijgt. Zit je vinger wat gekneld, dan past de schoen. Als de vinger te los zit, dan is het schoentje te groot. Krijg je je vinger er helemaal niet tussen, dan is het vast en zeker te klein.

Veel succes bij het passen!

Comments are closed.