Ik ga op vakantie en neem mee..

Ik ga op vakantie en neem mee..

De zon doet buiten hard haar best, de vogeltjes fluiten en de zwembaden zijn alweer geopend: de zomer komt er langzaam maar zeker aan! Dat betekent ook dat het bijna tijd is voor de zomervakantie. Lekker een paar weken vrij, maar wat nog lekkerder is: op vakantie!

Koffer inpakken 

Wanneer je met kleine kinderen op vakantie gaat, zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken. Heb je wel genoeg kleding mee? Is de favoriete knuffel wel ingepakt? Hebben we genoeg luiers? Ga goed voorbereid op reis, dat bespaart een hoop stress.

Wat betreft kleding voor de kleintjes is het belangrijk dat je van alles wat mee neemt. Je weet maar nooit wat voor weer het kan gaan worden. Ga je naar een zonnig land? Kies voor frisse kleding met lichte, vrolijke kleuren. Een kort broekje en een t-shirt zijn voor overdag al gauw voldoende. Vergeet niet dat het in de avond op sommige plekken flink kan afkoelen, dus zorg ook altijd dat je een jasje of vestje bij je hebt. Ga ook voor een stoer zonnebrilletje of een toffe pet. Dat is niet alleen beschermend voor de UV-straling van de zon, maar ook nog eens heel hip.

Overige spullen 

Ook niet onbelangrijk is wat speelgoed. Neem zijn of haar favoriete speeltje mee en zorg dat je die altijd bij de hand hebt. Probeer op vakantie een soortgelijk ritme aan te houden zoals je die thuis hebt. Zo raakt een klein kind al gauw gewend aan de plek waar je naar toe zult gaan.

Uiteindelijk wil je natuurlijk het beste voor je kind en voor jezelf. Ga goed voorbereid op reis en je zult zien dat jullie zonnige vakantie onvergetelijk wordt. Op naar een knallende en kleurrijke zomer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *